Peace
Mels

Mels Boom (Nijmegen, 1943): ontwerper, keramist en schrijver. Ik studeerde design aan de Design Academy in Eindhoven (1970) en rechten in Utrecht (1979). Naast het ontwerpwerk bekwaamde ik mij in marketing (1983) en organiseerde jarenlang een internationale designprijs (1999-2005). Mijn passie is ‘het mij uitdrukken’. Ik doe dat door middel van keramiek, schilderen, schrijven en fotografie.

Mijn eerste kennismaking met keramiek was op de Design Academy, waar ik les kreeg van Henk Verberkmoes. Voor mijn afstudeerproject met lampen in keramiek kreeg ik in 1970 de Mosaprijs. Na vele jaren als ontwerper gewerkt te hebben koos ik in 1997 keramiek als belangrijke activiteit, nam les (Dorothée Vrijdag), volgde een aantal workshops (Delorme, Rosenzweig, Rossman, Koj, Ostermann), deed een artist-in-residence in Rufford en begon met exposeren (o.a. Theemaas, le Pignon, Nieuw Beerenburg, keramiekmarkten).

Ook op andere manieren was en ben ik actief op het gebied van keramiek: ik verzorgde de keramiek startpagina, was bestuursvoorzitter van de stichting Klei en Hobby en redacteur bij het keramisch magazine KLEI. Tegenwoordig schrijf ik voor (intern)nationale tijdschriften over keramiek. Met mijn artikelen probeer ik lezers te stimuleren ‘uit het eigen keramisch denkraam’ te stappen.

Inmiddels zijn vijf boeken over keramiek van mijn hand verschenen.

Een bezoek aan mijn galerie kan op afspraak.