Peace
Mels

Mels Boom (Nijmegen, 1943): ontwerper, keramist en schrijver. Ik studeerde design aan de Design Academy in Eindhoven (1970) en rechten in Utrecht (1979). Naast het ontwerpwerk bekwaamde ik mij in marketing (1983) en organiseerde jarenlang een internationale designprijs (1999-2005). Mijn passie is ‘het mij uitdrukken’. Ik doe dat door middel van keramiek, schilderen, schrijven en fotografie.

Mijn eerste kennismaking met keramiek was op de Design Academy, waar ik les kreeg van Henk Verberkmoes. Voor mijn afstudeerproject met lampen in keramiek kreeg ik in 1970 de Mosaprijs. Na vele jaren als ontwerper gewerkt te hebben koos ik in 1997 keramiek als belangrijke activiteit, nam les (Dorothée Vrijdag), volgde een aantal workshops (Delorme, Rosenzweig, Rossman, Koj, Ostermann), deed een artist-in-residence in Rufford en begon met exposeren (o.a. Theemaas, le Pignon, Nieuw Beerenburg, keramiekmarkten).

Ook op andere manieren was en ben ik actief op het gebied van keramiek: ik verzorgde de keramiek startpagina, was bestuursvoorzitter van de stichting Klei en Hobby en redacteur bij het keramisch magazine KLEI. In dit vakblad voor amateur en professional verzorgde ik vooral de technische artikelen, onder meer de serie Decoratietechnieken. Die artikelen inspireren lezers en stimuleren hen ‘uit het eigen keramisch denkraam’ te stappen.

Inmiddels zijn drie boeken over decoratietechnieken en basistechnieken van mijn hand verschenen.

Een bezoek aan mijn galerie kan op afspraak.